8mm f/3.5 Fisheye Linse Gjennomgang

denne virkelige Verden rokinon 8mm fisheye linse gjennomgang har eksempelbilder og mine meninger Om Dette Budsjettlinsen Som Selges Under Flere Navn (Rokinon, Samyang, bower, pro-optic), som Alle Er Laget Av Samyang optics. Rokinon er det vanligste merkenavnet for linsen I USA,så jeg skal referere til dette objektivet Som Rokinon 8mm f / 3.5 Fisheye Lens . Hvis du ser en » 8mm f / 3.5 fisheye lens » under et av de nevnte merkene er dette linsen.

Etter mottak Av Tamron 17-55mm f/2.8 anmeldelsen jeg postet, har jeg bestemt meg for å legge inn individuelle anmeldelser av spesifikt fotografiutstyr som er spesielt nyttig På Walt Disney World eller Disneyland. At Tamron linsen er trolig Den mest allsidige Disney fotografering linse, og dette er trolig DEN MEST MORSOMME linse. Fisheyes linser er stor For Walt Disney World og Disneyland fotografering.

Da jeg brukte En crop sensor Nikon DSLR, var dette objektivet som jeg brukte mest På Walt Disney World og Disneyland. Jeg tror dette objektivet har mange gode formål. Du kan bruke den til den normale «fisheye-effekten», men du kan også komme i trange rom og oppnå et betydelig synsfelt, du kan ta selvportretter som er av mer enn bare hodet ditt, du kan ta interessante nærbilder, og du kan bruke den som den funksjonelle ekvivalenten til en ultra vidvinkelobjektiv med riktig forvrengningsrettende programvare. Det åpner opp en verden av kreative muligheter utover bare» fisheye look » type skudd.

Så hva er egentlig fordeler og ulemper? La oss starte med ulempene…

Noen mennesker–mange mennesker–vil fortelle deg at en fisheye er best brukt i moderasjon, og at» gimmick » av fisheye slites av raskt eller blir kjedelig etter noen få skudd. Jeg er ikke en av dem. Mens jeg tror at noen av de overdrevne forvrengningsskuddene er overdone, tror jeg at en fisheye kan brukes ganske mye uten å ha på seg sin velkomst.jeg vil være foran med det, slik at du ikke gir min anmeldelse for mye vekt; hvis du ikke liker bildene i denne anmeldelsen (alle ble tatt Med Rokinon 8mm f/3.5 fisheye) eller bildene mine generelt, er sjansene at du ikke vil være fornøyd med en fisheye-linse. DET er MYE SOM HDR–det er ikke for alle.

en annen advarsel er at dette objektivet er manuell fokus for alle kameramerker. Manuell fokus er ingen big deal i det hele tatt, og er ikke noe a bekymre deg for med en fisheye.mens manuell fokus kan være vanskelig med andre linser, er den naturlige dybdeskarpheten så stor på en fisheye at du nesten aldri trenger å fokusere linsen. Jeg satt mitt fokus på 3 fot og sjelden noen gang justere den. Den eneste gangen jeg justerer er om jeg tar et håndholdt selvportrett, og så justerer jeg det til rundt 1-2 fot.på plussiden Er rokinons billigste versjon av dette objektivet nå billig, noe som betyr at enhver ny versjon (inkludert denne) vil måle med NOEN DSLR, inkludert inngangsnivå. Prisen på linsen har også falt siden da jeg kjøpte den, så dobbel bonus!

på Walt Disney World og Disneyland er manuell fokus faktisk et pluss for dette objektivet, siden du ikke trenger å bekymre deg for at objektivet jakter på fokus.

Det er alltid i fokus! Seriøst, ikke bekymre deg for fokuset i det hele tatt. Jeg understreker dette fordi jeg har hørt denne bekymringen (og hadde det selv før jeg kjøpte) mye, men det er et komplett ikke-problem.

Bortsett fra det potensielle problemet med manuell fokus (som ikke er et reelt problem for meg, men kan være for deg), er det ikke mange andre negativer om dette objektivet. Det er ikke så skarpt på f / 3.5 (eller f/4, som ikke er en blenderåpning oppført på objektivet, men er en mulig blenderåpning), men den er skarp på f/5.6 og over. Ved f/8 til f/11 er det en av de skarpeste linsene i vesken min.jeg har også hatt noen små problemer med mindre fargefransing, men jeg pleier ikke å legge merke til dette mye, og dette er ganske vanlig med alle fisheye-linser.

nå proffene. Det er mange av dem. Først og fremst er prisen. Rokinon 8mm f / 3.5 Fisheye Lens selges for rundt $ 200 på Amazon.com, noe som gjør det til et av DE største kjøpene i DSLR-fotografering. Du husker kanskje At Jeg ringte Tamron 17-55mm f / 2.8 et godt kjøp på $ 500. Dette er et par hundre dollar mindre, og er EN GOD del.

Sammenlign Rokinon Fisheye Til Nikon 10.5 mm f/2.8 Gfisheye Linse som selger for $700 På Amazon, Sigma 10mm f/2.8 Fisheye Linse som selger for $650 På Amazon, Eller Tokina 10-17mm Fisheye Linse som selger for $670 På Amazon. Rokinon 8mm Fisheye-Objektivet er mindre enn halvparten av prisen PÅ noen av disse linsene.Tilbake da Jeg eide Nikon D90, eide jeg den siste linse på den listen, Tokina 10-17mm fisheye. Basert på min førstehånds erfaring, kan jeg si At Rokinon er bedre Enn Tokina fisheye. Zoomen Til Tokina er roman, men det er helt unødvendig for en fisheye-linse. Rokinon er skarpere, og gir bedre bilder. Til UNDER HALVE prisen!

når det gjelder rokinons bildekvalitet, tror jeg disse bildene snakker for seg selv, men bare hvis de ikke gjør det (og jeg vet at dette er en bekymring gitt de merkelige merkenavnene for dette objektivet), er bildekvaliteten spektakulær.

linsen er tack skarp på f/8 til f/16, gir flott farge og kontrast, og dens 8mm 180 graders synsfelt er flott og tillater breddegrad i sentrerende fag (og beskjæring) for et mindre forvrengt bilde. Jeg kan virkelig ikke si nok om kvaliteten på bildene dette objektivet produserer. Jeg har aldri forventet så mye fra et» off » merke.

Bildekvaliteten er enda flott på fullformatkameraer. Bildet umiddelbart over Spaceship Earth ble tatt med Min Nikon D600 (les min anmeldelse av det kameraet).

Selv om det er en mørk ramme rundt bildet, så snart du beskjærer det av, har du et flott utseende fisheye-bilde. Så ikke bekymre deg hvis du planlegger å oppgradere til fullformat–dette objektivet vil fungere med det også.siden jeg flyttet opp Til Nikon D810, har jeg faktisk oppgradert fisheye-objektiver Til Rokinon 12mm fisheye-objektivet (les min anmeldelse av det objektivet), som er nesten identisk med dette når det gjelder optikk. Den største forskjellen er at det er fullformatversjonen av dette objektivet…og er dyrere.grunnen til at Jeg gjorde oppgraderingen er Fordi Nikon D810 har en så stor oppløsning at det er vanskelig å bruke dette objektivet med det. Jeg er ikke mye i pixel-peeping, men jeg la merke til når bildene ble blåst opp til store størrelser, de så ikke så bra ut med dette objektivet. Var ikke et problem med Min Nikon D600, men er Med Nikon D810. Bare noe å huske på hvis du bruker et kamera med et megapikselantall på 36 eller høyere.

En av mine favoritt ting om linsen, og dette er en annen «your mileage may vary» type ting, er starbursts og sunbursts det produserer. Ved blenderåpninger på rundt f/11 og oppover produserer linsen en svært visuelt behagelig 6-punkts starburst. Jeg liker virkelig måten denne starburst ser ut som det «fans» stråler av sollys ut.

Andre linser jeg har produserer flere lyspunkter i deres stjerne/solbrenthet (antall poeng bestemmes av blenderblader), og jeg er ikke en fan av disse strammere og flere tallrike strålene i utbruddene (eksempel). Starbursts produsert av dette objektivet, etter min mening, har et mer naturlig og behagelig utseende. Igjen, det er bare min mening–dine starburst-preferanser kan variere mye.

I Tillegg tilbyr rokinon 8mm fisheye-objektivet god byggekvalitet siden den er laget av metall, ikke plast. Dette er virkelig overraskende for en $ 200 linse, spesielt når mange dyrere linser er laget av plast. Det virker som om det burde være flere «proffer» på denne listen, men proffene jeg har nevnt burde være veldig overbevisende grunner til å kjøpe dette objektivet. Jeg kan ikke tilstrekkelig artikulere hvorfor dette er en fantastisk linse, men det er. Alt dette sa, selv om dette er min mest brukte linse, ville det ikke være det første objektivet jeg ville kjøpe hvis jeg bygde kameravesken min. Det er en spesiallinse, og hvis du starter, vil du kanskje gå for godt avrundede linser før du prøver spesiallinser. Jeg tilfeldigvis elsker dette objektivet, og jeg tror det er det perfekte «Disney» – objektivet, men det er absolutt ikke for alle!

Vil du lære mer om fotografering for å ta flotte bilder i Disney fornøyelsesparker og utover? Det beste stedet å starte Er Toms Ultimate Disney Parks Photography Guide, som dekker en rekke emner fra lenker til opplæringsprogrammer, tips og triks til anbefalinger for punkt & skudd, Dslr, linser og mer!

Dine Tanker …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *