Tuleň

tuleň

Úvod do Tuleni Leopardí

Pojmenovaný pro jeho skvrnitá srst, divokost a povrchní podobnost k spatřen „velká kočka,“ tuleň leopardí (Hydrurga leptonyx) je jedním z pěti druhů „pravda“ nebo phocid těsnění, které žijí v Antarktidě. Jeho postavení Nejvyššího predátora kontinentu lze přirovnat k postavení tygra v Asii, lva v Africe a medvěda grizzly v Severní Americe. Je vždy vzrušující vidět leopardí tuleně na našich plavbách v Antarktidě!

Distribuce a Migrace Tuleni Leopardí

LEOPARD TĚSNĚNÍ VIDEO

Leopard těsnění se nacházejí v cirkumpolární Antarktidě, ale tam bylo pozorování jako daleký sever jak jižní pobřeží Austrálie, Nového Zélandu, Jižní Ameriky a Jižní Afriky. Odhady populace uvádějí jejich počet na 220 000 až 440 000 jedinců.

Identifikace Leopard Těsnění—Fyzikální Vlastnosti

tuleně Leopardí jsou největší „pravda“ (nemají žádné vnější ušní klapky) Antarktida těsnění, a může růst na více než 11 stop (3.3 metry) na délku, s mimořádně velkými jedinci vážícími až 1 300 liber (590 kg). Jsou identifikovány jejich obrovskou plazovitou hlavou, velkými zubatými ústy,dlouhým krkem, klenutými zády a dlouhými silnými ploutvemi s webovými číslicemi (prsty a prsty). Srst na zádech je tmavě šedá, břicho světle šedá a oblast hrdla je bílá s charakteristickými černými skvrnami. Leopardí těsnění mohou být zaměňována s pečetěmi Weddell, které lze také spatřit. Ženy jsou o něco větší než muži.

S výjimkou Antarktických tuleňů, které jsou „ušatý“ těsnění, tuleň leopardí je pravda, pečeť, jako všechny ostatní Antarktických tuleňů. I bez vnějších ušních klapek mají ušní kanál s vnějším otvorem na obou stranách hlavy. Slyší stejně dobře jako lidé, když jsou mimo vodu, a ještě lépe, když jsou pod vodou. I když to bylo dlouho věřil, těsnění použít sonar pro navigaci a umístění potravin v podmínkách nízké viditelnosti, vědci nyní věří, že oni používají jejich pohyb-citlivé fousky se orientovat a najít mnoho z jejich kořist tím, že následující hydrodynamické turbulence koncové z ryb, chobotnice, tučňáci a jiná těsnění ve tmě nebo v kalné vodě.

tuleň zobrazení impozantní sadu zubů

tuleň zobrazení impozantní sadu zubů

Tuleň Habitat

Během Antarktického léta (listopad–duben), leopardí tuleně lovit mezi ledu v okolí Antarktidy, tráví téměř všechen svůj čas (s výjimkou pro chov) ve vodě. V zimě (květen-říjen) se pohybují na sever k subantarktickým ostrovům.

Tuleň rozmnožování a Páření

Osamělé přírody, tuleni leopardí přijít na zemi (ledu), pouze v období rozmnožování a pak jen v párech nebo malých skupinách. Pupping obvykle probíhá během listopadu a prosince. Samice vykopávají díru v rychlém ledu, kde porodí jediné štěně po 9 až 11 měsících těhotenství (implantace může být zpožděna až o dva měsíce). Mláďata váží asi 66 liber (30 kg) při narození a ošetřují asi jeden měsíc. Samice chrání mláďata, dokud se o sebe nemohou postarat; samci se neúčastní rodičovské péče.

Zvědavé tuleně leopardí, občas přístup Zvěrokruhy (přístaviště lodí) na naše Antarktida plavby

Zvědavé tuleně leopardí, občas přístup Zvěrokruhy (přístaviště lodí) na naše Antarktida plavby

Samec leopard tuleni dosahují pohlavní zralosti ve věku 6 a 7, samice mezi 3 a 7 let. Páření obvykle probíhá po období štěňat v únoru, kdy jsou ženy v říji. Páření probíhá ve vodě.

Tuleň Strava

Leopard těsnění‘ sluch, zrak a čich, spolu s jejich aerodynamické těla, které se pohybují s agility a rychlost, zavedly jako jeden z nejlepších predátorů Antarktidy. Zatímco krill je důležitým jídlem pro tuleně leopardí, jejich strava zahrnuje také značný počet teplokrevných zvířat, včetně dalších tuleňů. Čelist tuleňů leopardí je přizpůsobena pestré stravě. Výstupky na stranách úst filtr krill a jejich ústa mají pozoruhodnou uvolnění—otevření na více než 160 stupňů—to jim umožňuje krmení na velkých mořských savců. Jejich dlouhé, ostré zuby jsou dobře přizpůsobeny pro řezání a trhání kořisti. Vysoce vyvinutý dravec, leopardí tuleni jedí krill (odhadovaný na 45% jejich stravy), ostatní tuleni (30%), tučňáci (10%) a ryby a hlavonožci (10%).

V létě, tuleni leopardí hlídka tučňák hnízdiště, čeká pod vodou v blízkosti ledovce a lovící ptáci, stejně jako oni do vody po skoku z ledu. Byli také viděni přicházet pod mořskými ptáky spočívajícími na vodní hladině a chytat je do čelistí.

Tuleň Chování

tuleň vytáhli na ledu

tuleň vytáhli na ledu

na Rozdíl od jiných druhů tuleňů, které plavou pohybem zadních končetin ze strany na stranu, tuleně leopardí jsou elegantní plavci, pomocí dlouhé, silné, simultánní tahy s jejich přední končetiny. Když jsou pod vodou, jejich nos se automaticky zavře a znovu se neotevře, dokud se neobjeví. Mohou zůstat pod vodou po dobu 15-30 minut, dokonce i spát pod vodou a zabrousit na vzduch bez probuzení. Lovci mělkých vod se ponoří hluboko. Na ledě jsou leopardí pečeti obecně tiché. Pod vodou produkují trily, zavrčení, nízkofrekvenční sténání a vrčící zvuky.

tuleni Leopardí mohou žít 26 let nebo déle. Jejich jedinými známými přírodními predátory jsou velryba orca a někteří velcí žraloci. Leopardí tuleni vykazují se svou kořistí divokou povahu, ale zřídka interagují s lidmi—i když návštěvníci Antarktidy jsou obecně varováni, aby si udrželi odstup.

Další Zdroje Pro Informace Tuleni Leopardí

Antarktida: Průvodce Wildlife Tony Soper a Dafila Scott, 2008.

polární posedlost Paul Nicklen, 2009.

další videa Leopard Seal

Tento zvědavý Leopard seal přišel až k našemu zvěrokruhu a náš průvodce byl schopen zachytit tento záznam s jeho podvodní GoPro.

leopardí tuleň zabil tučňáka gentoo a zdá se, že ho předvádí před kamerou, než ho sní.

jedno z nejznámějších videí, které fotograf Paul Nicklen měl s leopardím tuleňem.

Go To:

Antarctica Cruises | Spitsbergen Cruises | Arctic Cruises

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *