Wild Turkey

Jeden z největších hru ptáci, wild turkey je k dispozici pouze v Severní Americe, ale jeho domácký bratranci jsou známé po celém světě. Tak populární pro lov, že tento člen rodiny ptáků Phasianidae byl kdysi blízko vyhynutí, pečlivé řízení má divoké populace krůt prosperující dnes a dokonce rozšířil rozsah ptáků za jeho historické hranice. Spolykat více wild turkey fakta s tímto profilem a budete plněné znalosti o těchto zábavné a známé ptáky!

Rychlá fakta

  • vědecký název: Meleagris gallopavo
  • Běžný Název: Divoký Krocan, Krůta, Krocan
  • Životnost: 3-5 let
  • Velikosti: 35-50 cm
  • Hmotnost: 6-24 liber
  • Rozpětí: 55 cm
  • Zachování Stavu: Nejméně se týkají

Wild Turkey Identifikace

S jeho baculatá kulaté tělo, dlouhé nohy, dlouhý krk, a fan-jako ocas, wild turkey je výrazné a okamžitě rozpoznatelné pták, a dokonce i non-birders mohou snadno identifikovat tyto známé slepice. Znát klíčové oblasti značkami pro druhy, však může pomoci birders dozvědět se více o divocí krocani a jak je identifikovat správně.

účet divokého krocana je krátký a tlustý a obecně bledě šedavý s červenou kožní chlopní (snood) nahoře. Muži mají holou hlavu a krk je pokryt hustými červenými plášti. Tělo je celkově šedavě černé s duhovým leskem v dobrém světle, s bílým pruhem na primárním peří. Výrazný ocasní vějíř je tmavě hnědý a černý s pruhy na každém ocasním peří a samci mají dlouhý chomáč tmavého prsního peří.

samice jsou menší s méně duhovým zbarvením, menším ocasem a menšími krkovicemi. Samicím také obvykle chybí prsní“ vousy “ peří, i když u některých starších slepic jsou přítomny krátké vousy. U obou pohlaví jsou nohy a chodidla bledé a oči tmavé. V závislosti na náladě a emocích ptáka může holá kůže na hlavě a snood změnit barvu z bledě bílé nebo růžové na jasnější červenou nebo světle modrou.

juvenilní ptáci jsou podobní dospělým, ale s méně rafinovanými znaky, drsnějším vzhledem a celkově menší velikostí.

nejvýraznější volání divoké krůty je rychlé“ gobble-gobble-gobble “ samci používají během jarního období rozmnožování. Mezi další volání mužů i žen patří zvuky“ cluck „a“ yelp“, které označují varování před pohybem nebo hnízdem.

Wild Turkey vs. Ocellated Turecko

wild turkey vypadá velmi podobně ocellated turecko, ale wild turkey je celkově barvy jsou mnohem více tlumené tóny země, než světlejší, téměř fluorescenční odstíny ocellated turecko. Holé kůže na hlavě a krku je to zejména tmavší, jako ocellated turecko je kůže je mnohem jasnější modrá s žlutá nebo žluto-oranžové uzlík ve tvaru laloků. Ocelované Turecko má také mnohem užší, omezenější rozsah,a Nachází se pouze na poloostrově Yucatán a v severních částech Belize a Guatemaly. Divoká krůta je severnější pták v Kanadě, Spojené státy, a severní Mexiko, a rozsahy dvou krůt se nepřekrývají.

zblízka Fotografie Divokých Krůt, Jako Jste Nikdy Neviděli

Wild Turkey Stanoviště a Licence

Divoké krůty jsou docela běžné v celé jižní Kanadě, Spojených Státech a střední Mexiko, ale jsou vzácné ve vysoké Skalnaté Hory a pouštní oblasti, stejně jako extrémní severní Minnesota, Severní Dakota a Montana. Celkově jsou tito ptáci častější ve východních částech jejich rozsahu. Krůty dávají přednost otevřeným lesním a venkovským stanovištím se stromy a keři nesoucími ořechy.

migrační vzor

divoké krůty nemigrují, ale mohou být kočovné, zejména v zimě, v závislosti na místní dostupnosti potravy. Když je jídlo hojné a Severní zima je mírná, ptáci se nemusí vůbec bloudit daleko od svých chovných míst.

Chování

Divoké krůty jsou společenští ptáci a žijí ve středně velkých hejnech s jedním dominantním samcem „tom“ a až 20 nebo více ženské „slepic.“Ptáci mají vynikající sluch a zrak a jsou silnými letci. Krmí se téměř nepřetržitě na zemi, ale v noci se hnízdí na stromech. Během páření, samci vzpěry a zobrazit jejich široký ocas peří na námluvy rituály a používají podobné chování v průběhu roku ukázat dominance či agrese, a to zejména, když více samců jsou v blízkosti.

strava a krmení

divoké krůty jedí širokou škálu potravin, včetně hmyzu, žab, ještěrek, ovoce, obilí, semen a ořechů. Tito všežraví ptáci se mohou poškrábat troskami na zemi, aby odhalili jídlo, stejně jako trhat jídlo přímo z různých rostlin.

hnízdění

samci divokých krůt jsou polygamní a ve stejném roce se spojí s několika slepicemi. Slepice inkubují jedno plod 8-18 vajec ročně v podzemním hnízdě ve vysoké trávě nebo pod zakrytými keři nebo keři přibližně 27 dní.

vejce a mladé

divoká krůtí vejce jsou krémově bílé nebo buffové barvy a mohou být na jednom konci potažena hnědými nebo červenými tečkami. Po vylíhnutí vedou samice rodící se ptáky k jídlu a mladí ptáci se rychle naučí píce pro sebe. Mezi mladými ptáky se samice nazývají jennies a muži se nazývají jakes.

Wild Turkey Zachování

Divoké krůty jsou považovány za ohrožené nebo ohrožené, a regulovaného lovu pomohly zajistit stabilní populace v mnoha oblastech. V některých komunitách jsou divoké krůty považovány za obtěžování, protože se mohou vyvinout Velká hejna a ptáci mohou poškodit majetek při krmení nebo hnízdění. V těchto situacích mohou úřady podle potřeby usilovat o přemístění nebo utracení ptáků. V jejich divokých stanovištích je nezbytné zachovat vhodné zdroje potravy a místa hnízdění, aby se divokým krůtám dařilo.

Tipy pro dvorní ptáky

divoké krůty jsou velké pernaté zvěře s malým strachem od většiny predátorů. Budou přitahovány do venkovských oblastí s duby a křovinořezy, které mohou zajistit bezpečné pokrytí půdy. Ptáci mohou nabídnout popraskanou kukuřici a jiné zrno jako doplňkové jídlo a mohou být schopni přilákat blízké divoké krůty umělými krůtami. Dvorku birders měla by poznámka, nicméně, že divocí krocani mohou být agresivní a mít velké chutě, a oni nejsou vždy vítány v obydlených oblastech. Některé státy mají také zákony proti krmení divoké krocany, protože takové akce může zkomplikovat regulovaného lovu a ptáci se může stát nepříjemnost, nebo dokonce nebezpečné v městských nebo příměstských oblastech.

jak najít tohoto ptáka

divoké krůty lze snadno najít v jejich dosahu, pokud ptáci navštíví otevřené zalesněné oblasti a okraje lesů. Lesy s maticí-ložiska stromy jsou více pravděpodobné, že bude domovem divokých krůt, jako jsou plevelné prérie a louky vedle lesní okraje, a tito ptáci mohou dokonce být viděn na okrajích hřbitovů, golfová hřiště a letiště v příslušném prostředí. Tito velcí ptáci jsou nezaměnitelní a často cestují ve středních nebo velkých hejnech, což dává ptákům vynikající příležitost je dobře vidět.

Prozkoumat Více Druhů v Téhle Rodině

Phasianidae pták rodina je domovem pro více než 180 různých ptáků, včetně nejen divoké krůty, ale také různých druhů tetřev, koroptve, prérie-slepice, pávy, bažanty, monals, a junglefowl. Mezi blízké příbuzné divoké krůty patří:

  • Chukar

podívejte se na naše další informační listy o profilu divokých ptáků a dozvíte se více o všech svých oblíbených ptácích!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *