Gråter Barna uten Grunn?

da min sønn var seks, spilte han på et fotballag for første gang. De var et godt lag og så ut til å vinne kamp etter kamp. I årets siste kamp begynte de å tape. Min sønn begynte å gråte som ikke var en overraskelse for meg og løp av banen i brystet mitt. Jeg var i stand til å roe ham ned nok til å gå tilbake der ute, men resten av spillet var han et rot. Da kampen var over, sa treneren hans, en søt og velmenende kvinne, at jeg ikke skulle la ham være så hard mot seg selv. Jeg fortalte henne at jeg ville jobbe med det, men egentlig var det ikke at han følte at han mislyktes eller ikke spilte bra. Grunnen til at han gråt var en kombinasjon av frustrasjon og vondt fra å miste. Disse følelsene kombinert med et nivå av følsomhet tilsvarer en utblåsning.

Barn gråter av en rekke årsaker. Er det noen barn som gråter uten grunn? Sannsynligvis ikke, men noen ganger er det over de minste ting. Dette kan være forvirrende for en forelder å ta opp. Hvis barnet ditt gråter hele tiden, er det nyttig å vite hva som skjer under overflaten. Her er flere vanlige grunner barna gråter og hvordan å løse det.

de er slitne.

dette er trolig den vanligste. Når barna mine mister det, ser jeg vanligvis en gjesp midt eller rett etter. Jeg vet at når jeg er sliten, har jeg en tendens til å reagere på ting mer følelsesmessig og ta verre beslutninger, men på en eller annen måte forventer jeg at barna mine skal handle annerledes. Barn blir sliten raskt når de ikke har en rutine. Prøv å holde vanlige bedtimes. Når middagen slutter, begynn å forberede dem på god søvn. Begrens ting etter middagen som stimulerer dem, for eksempel sukkerinntak og skjermtid (TV, datamaskin, iPad, videospill).

De leter etter oppmerksomhet.

dette er den andre grunnen jeg vurderer. Hvis barna ikke får nok oppmerksomhet fra foreldrene sine, vil de ha en tendens til å handle for å få det de mangler. Det er ikke alltid bra å reagere umiddelbart på tårer, eller de kan begynne å bruke det som et middel for å få oppmerksomhet. Men det er en påminnelse for meg å være mer proaktiv i å gjøre tid for dem eller være mer til stede og fokusert på dem når jeg er hjemme. Arbeid på å ha noen en-til-en gang hver dag for å snakke. Selv om det bare er 15 minutter, gjør det en forskjell i at de føler seg individuelt ivaretatt.

de er oversvømmet med følelser.

Barn trenger å vite at det ikke er noe galt med deres følelser og følsomhet. Utviklingsmessige barn er ikke i stand til å tenke abstrakt til en gang i videregående skole. Til tider vil de få en flom av følelser uten å kunne kommunisere eller til og med vite hvorfor. Barn trenger å vite at det ikke er noe galt med deres følelser og følsomhet. Det er gode ting. De gjør oss i stand til å koble, vokse vår kjærlighet og ha empati for andre. De trenger ikke å kutte av disse følelsene eller bli mindre følsomme. Det de trenger er teknikker for å håndtere sine følelser fordi det er mennesker, spesielt andre barn, som er usikre å være sårbare med. Arbeid med dem på måter de kan roe seg ned.

De vil ha kontroll.

du får dem til å gjøre noe de ikke vil gjøre. Enten det er å rengjøre rommet eller løpe ærend, kommer tårene sannsynligvis med en tantrum. Å overvinne sin forsettlige motstand er kritisk i disse øyeblikkene. De trenger å vite at de ikke er ansvarlig—og med god grunn.

de føler angst og frykt.

dette kan være et dypt problem. Kanskje en traumatisk opplevelse hvor følelsene lett utløses. De kan føle en mangel på sikkerhet hvis det har vært grunnleggende endringer i livet som en skilsmisse eller flytte til en ny by. Hvis gråt oppstår ofte fra angst og frykt, vil jeg anbefale å se en rådgiver.

Bonus: De er overbelastet med sukker og matfargestoff.

Sukker og matfargestoff påvirker barnets kjemi. Jeg har lagt merke til at når barna mine er fulle av sukker og matfargestoff, spesielt rødt fargestoff, er de mer emosjonelle. Når de er fratatt begge, er de mer edru og klar over sine følelser.

Lyd av: hva er noen andre mulige årsaker til barns hyppige gråt?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *