Vad pulyka

az egyik legnagyobb vadmadár, a vad pulyka csak Észak-Amerikában található, de háziasított unokatestvérei világszerte ismertek. Annyira népszerű a vadászat, hogy ez a tag a Phasianidae madárcsalád egykor közel kihalás, gondos kezelése vad pulyka populációk virágzó ma, sőt bővült a madár tartományban túl a történelmi határokat. Zabál fel több vad pulyka tények ezzel a profillal, és akkor tele tudással ezekről a szórakoztató, ismerős madarak!

Gyors tények

  • tudományos név: Meleagris gallopavo
  • Közönséges Név: Vad Törökország, Törökország, Zabagép
  • Élettartam: 3-5 év
  • Méret: 35-50 cm
  • Súly: 6-24 font
  • a Fesztávolsága: 55 cm
  • Védelmi Állapot: Legkevésbé érinti

Wild Turkey Azonosító

A pufók, kerek test, hosszú lábak, hosszú nyaka, fan-mint a farka, a vad törökország különböző, de azonnal felismerhető, madár, még nem madarászok könnyen azonosítani ezeket ismerős szárnyas. A faj legfontosabb terepjeleinek ismerete azonban segíthet a madaraknak abban, hogy többet megtudjanak a vadon élő pulykákról, és hogyan azonosítsák őket megfelelően.

a vadon élő pulykafaj rövid és vastag, általában halvány szürkés, tetején vörös bőrborítással (the snood). A hímeknek csupasz fejük van, a nyakát vastag vörös köpenyek borítják. A test általában szürkés-fekete, irizáló csillogással, jó fényben, fehér szalaggal az elsődleges tollakon. A jellegzetes farokfúvó sötétbarna és fekete, mindkét faroktollon barnás sávok vannak, a hímeknek pedig hosszú, sötét melltolluk van.

A nőstények kisebbek, kevésbé irizáló színezéssel, kisebb farokkal és kisebb nyakpántokkal. A nőstényeknek általában hiányzik a mell “szakálla” toll, bár néhány idősebb tyúkon rövid szakáll van jelen. Mindkét nemnél a lábak és a lábak sápadtak, a szemek pedig sötétek. Attól függően, hogy a madár hangulata, érzelmei, a csupasz bőr a fején, snood lehet változtatni a színét halvány fehér vagy rózsaszín világosabb piros vagy világoskék.

a fiatal madarak hasonlóak a felnőttekhez, de kevésbé finomított jegyekkel, bozontosabb megjelenésűek és összességében kisebb méretűek.

a vadon élő pulyka legkülönlegesebb hívása a tavaszi tenyészidőszakban használt gyors “gobble-gobble-gobble” hímek. Mind a hímek, mind a nőstények más felhívásai közé tartozik a “cluck” és a “yelp” hangok, amelyek jelzik a mozgást vagy a fészket.

Vad Törökország vs fekete erdeifogoly

A wild turkey nagyon hasonlít a fekete erdeifogoly, de a vad törökország színek sokkal több, elnémul földi hangok, mint a világosabb, szinte fluoreszkáló színárnyalatok a fekete erdeifogoly. A fej és a nyak csupasz bőre különösen sötétebb, mivel az okellált pulyka bőre sokkal világosabb kék, sárga vagy sárga-narancssárga csomós alakú köpenyekkel. Az ocellated turkey is sokkal keskenyebb, korlátozottabb tartományú, és csak a Yucatán-félszigeten, valamint Belize és Guatemala nagyon északi részén található meg. A vadon élő pulyka északibb madár Kanadában, az Egyesült Államokban és Észak-Mexikóban, és a két pulykatartomány nem fedi egymást.

-Közeli Képeket a Pulykát, Mint eddig Soha nem Látott

Wild Turkey Élőhely Engedély

Vad pulyka meglehetősen gyakori az egész nagyon dél-Kanada, az Egyesült Államok közép-Mexikóban, de ritka a magas, Sziklás-Hegység, valamint a sivatagi területeken, valamint a szélsőséges észak-Minnesota, Észak-Dakota, Montana, valamint. Összességében ezek a madarak gyakoribbak a tartományuk keleti részén. A pulykák a nyílt erdős és vidéki élőhelyeket részesítik előnyben, mogyorós fákkal és cserjékkel.

migrációs Minta

a vadon élő pulykák nem vándorolnak, de nomádok lehetnek, különösen télen, a helyi élelmiszer-rendelkezésre állás függvényében. Amikor az élelem bőséges, az északi tél enyhe, a madarak egyáltalán nem vándorolhatnak messze a tenyésztési helyüktől.

viselkedés

a vadon élő pulykák jómódú madarak, és közepes-nagy állományokban élnek, egy domináns hím ” tom “- mal és legfeljebb 20 nőstény ” tyúkkal.”A madarak kiváló hallással és látással rendelkeznek, erős szórólapok. Szinte folyamatosan táplálkoznak a földön, de éjszaka fákon kóborolnak. A tenyészidőszak alatt a hímek udvarlási rituálékhoz használják széles farktollaikat, és egész évben hasonló viselkedést alkalmaznak dominancia vagy agresszió megjelenítésére, különösen akkor, ha több hím van a közelben.

diéta és etetés

a vadon élő pulykák sokféle ételt fogyasztanak, beleértve a rovarokat, békákat, gyíkokat, gyümölcsöket, gabonát, magokat és dióféléket. Ezek a mindenevő madarak a földön lévő törmeléken keresztül karcolódhatnak, hogy felfedezzék az ételeket, valamint az ételeket közvetlenül a különböző növényekről.

fészkelő

a hím vadpulyka poligám, és ugyanabban az évben több tyúkkal párosodik. A tyúkok évente 8-18 tojást inkubálnak egy földfészekben magas fűben vagy cserjék vagy bokrok alatt körülbelül 27 napig.

A tojás és a fiatal

a vad pulykatojások krémfehér vagy barnás színűek, egyik végén barna vagy piros pöttyökkel szórhatók. A keltetés után a nőstények táplálékhoz vezetik a fiatal madarakat, a fiatal madarak pedig gyorsan megtanulják maguknak a takarmányt. A fiatal madarak közül a nőstényeket jennies-nek, a hímeket jakes-nek hívják.

A vadon élő pulykák védelme

a vadon élő pulykák nem tekinthetők fenyegetettnek vagy veszélyeztetettnek, és a szabályozott vadászati évszakok számos területen segítettek stabil populációk biztosításában. Egyes közösségekben a vadon élő pulykákat kellemetlenségnek tekintik, mivel nagy állományok fejlődhetnek ki, és a madarak takarmányként vagy roostként károsíthatják a vagyont. Ilyen helyzetekben a hatóságok szükség szerint áttelepíthetik vagy elszállíthatják a madarakat. Vadon élő élőhelyükön a megfelelő táplálékforrások és fészkelőhelyek megőrzése elengedhetetlen a vadon élő pulykák virágzásának elősegítéséhez.

Tippek a háztáji madarakhoz

a vadon élő pulykák nagy vadmadarak, kevés a félelem a legtöbb ragadozótól. Ők vonzódnak a vidéki területeken tölgyfák és bozót kefe, amely biztosítja a biztonságos talajtakaró. A Birders repedt kukoricát és más gabonát kínál kiegészítő táplálékként, és a közeli vad pulykákat mesterséges pulykahívásokkal vonzhatja. A háztáji madarászoknak azonban meg kell jegyezniük, hogy a vadon élő pulykák agresszívek lehetnek, és nagy étvágyuk van, és lakott területeken nem mindig fogadják őket szívesen. Egyes államokban törvény tiltja a vadon élő pulykák etetését, mivel ezek az intézkedések megnehezíthetik a szabályozott vadászati évszakokat, és a madarak kellemetlenné vagy akár veszélyessé válhatnak városi vagy elővárosi területeken.

hogyan lehet megtalálni ezt a madarat

a vadon élő pulykák könnyen megtalálhatók a tartományukon belül, ha a birderek nyílt erdős területeket és erdei éleket látogatnak meg. Erdők vadgesztenye fák, valószínűbb, hogy haza vad törököt, mint a fű mező, rétek mellett erdő szélén, de ezek a madarak is látható, hogy az erre a temetők, golfpálya, valamint a repülőterek, a megfelelő élőhely. Ezek a nagy madarak összetéveszthetetlenek, gyakran közepes vagy nagy állományokban utaznak, így a madarászok kiváló lehetőséget kapnak arra, hogy jól lássák őket.

Fedezze fel a Több Faj Ebben a Családban

A Phasianidae madár család otthon több, mint 180 különböző madarak, beleértve nem csak a vad törököt, hanem különböző fajok a nyírfajd, fogoly, préri-csirkék, páva, fácán, monals, valamint junglefowl. A vadon élő pulyka közeli hozzátartozói a következők:

  • Chukar

nézze meg a többi vadon élő madár profil adatlapunkat, hogy többet megtudjon az összes kedvenc madaráról!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük