Hva Er En Målrettet Keto Diett Og Er Det For Meg?

Deling er omsorg!

108shares
 • Del
 • Tweet
 • Pin108

med et ketogent kosthold er fokuset på å ikke spise for mange karbohydrater. Men hvis du er aktiv, må du sørge for at du spiser nok karbohydrater-og til rett tid! Fortsett å lese for å lære om en målrettet keto diett og hvorfor det kan være det bedre valget for aktive individer.Da jeg først begynte å undersøke keto (før jeg dyttet inn i dietten selv), så jeg et begrep nevnt om og om igjen: målrettet keto diett (TKD).Ved første øyekast virket en målrettet keto diett som noe designet for seriøse idrettsutøvere, og jeg ga det ikke mye tanke.I Stedet bestemte Jeg Meg for å holde fast ved standard keto dietten (forbruker et moderat nivå av karbohydrater: 40-50 gram per dag) siden jeg ammer. Jeg planla også å holde fast i min normale treningsrutine: yoga to ganger i uken, en dag med kardio og 2 dager med vekttrening.

Men jeg fant meg raskt å pooping ut halvveis gjennom treningsøktene mine. Verre, da jeg prøvde å presse på, følte jeg noen ganger ør eller svimmel. Definitivt ikke et godt tegn…

Tilsynelatende gikk Jeg om ting helt galt!

jeg gjorde litt mer lesing på målrettet keto diett og innså at dette var planen bedre egnet for meg.Hvis du er aktiv, kan en målrettet keto diett være det beste valget for deg også.

Hva Er En Målrettet Keto Diett?

på en standard keto diett er målet ditt å holde karbohydratforbruket under 50-60 gram per dag. Hvis du gjør en streng keto diett, kan du til og med prøve å holde deg til 20 gram karbohydrater eller mindre.Relatert: Hvor mange karbohydrater kan du ha på keto dietten?men på en målrettet keto diett forbruker du alle eller de fleste karbohydrater direkte før og etter en treningsøkt.Avhengig av hvor intens treningsregimet ditt er og hvordan kroppen din reagerer, kan du til og med ta inn 20 gram ekstra karbohydrater på dagene du trener.

Hvem Bør Vurdere En Målrettet Keto Diett

Vurder en målrettet ketogen diett hvis du gjør noen av følgende aktiviteter:

 • Intervalltrening
 • Vektløfting
 • Crossfit
 • sport med høy intensitet (fotball, tennis, svømming, etc.)

noen eksperter anbefaler å holde på standard keto diett i minst 30-60 dager før du starter en målrettet keto diett, for at kroppen din skal bli fullt fett tilpasset.

I min erfaring fungerte min normale treningsrutine ikke for meg på standard keto diett. For å fortsette med de intense treningsøktene jeg liker, trengte jeg en rask carb boost på forhånd.

selv en enkel håndfull peanøtter ga meg drivstoffet jeg trengte for å komme gjennom treningen uten å føle meg syk etterpå. Og jeg fortsatte å gå ned i vekt.resultatene dine kan være forskjellige, og å finne ut hvor mye karbohydrater kroppen din trenger før en treningsøkt kan ta litt eksperimentering.

Hvilke Matvarer Å Spise på En Målrettet Keto Diett

de samme matvarene som er akseptable på en standard keto diett og fint å spise på en målrettet keto diett.noen velger imidlertid å spise mat før en trening som de normalt ikke ville, som en skje med lønnesirup eller en håndfull gummy bjørner.

Det er fordi den raske insulinforhøyelsen fra disse sukkertette matvarene bidrar til å forhindre muskelbrudd og fremmer muskelvekst (kilde).

Den viktigste «regelen» når du velger pre-og post-workout snacks:

 • Unngå mat med fruktose (fruktsukker)
 • Velg elementer med druesukker og/eller glukose

Druesukker og glukose hjelpe fylle muskler, mens fruktose på den annen side, går til leveren – som ikke er nyttig i dette tilfellet.

Vil De Ekstra Karbohydrater Sparke Meg Ut Av Ketose?

for en kort periode, ja.Men hvis du kommer tilbake på din vanlige keto diett etter en treningsøkt, bør du ha det bra, og du vil være tilbake i ketose om noen timer.I Tillegg oppveier fordelene med en treningsrutine langt de få timene som er brukt ut av ketose.videre, etter hvert som kroppen din tilpasser seg, kan du kreve færre karbohydrater før / etter treningen, slik at du kan komme tilbake i ketose raskere.

Lær Mer Om Keto

 • Hvilke Matvarer Kan Du Spise På Keto Dietten?
 • Kan Du Ha Peanøttsmør På Keto Dietten?
 • Hva Er Keto Influensa og Hvordan Å Unngå det

8 Grunner Til At Du Ikke Mister Vekt På Keto

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *