Kvinnen forklarer hvordan hennes besettelse med nummer fire kontrollerte livet hennes da hun utviklet OCD

Leah Jones som bor MED OCD, Og med søsteren Alana
Når Leah søster ble forlovet, hun måtte gjøre ritualer fordi hun var sikker på at hun SKULLE DØ (Bilde:

Forfatter bilde

Laura Abernethyonsdag 19 Februar 2020 11:52 am

Leah Jones ble først fiksert på nummer fire på hennes 16-årsdag, som hun tappet hodet fire ganger for FLAKS.

Men i løpet av årene ble hennes ritualer rundt nummeret uhåndterlig og fullstendig kontrollert hennes liv.senior account manager Leah Jones, 25, Fra Kingston, south west London, ble til slutt diagnostisert med obsessive compulsive disorder (OCD), en psykisk helsetilstand som forårsaket obsessive tanker og tvang.

Hun sa: ‘Folk skjønner ikke Hvor vanskelig det blir holdt til løsepenger av hjernen din. Det er derfor jeg snakker ut, for å bryte stereotypen at OCD handler om håndvask og organiserte skuffer.

‘Det er en stor del av det, men det er så mye mer til det, og til vi begynner å snakke om det, kommer folk til å lide.’

Det startet rundt September 2010, med hennes 16. bursdagsfest.

hun forklarte. Jeg sa noe – jeg kan ikke engang huske hva-og for å unngå uflaks tappet jeg hodet mitt fire ganger da jeg ikke kunne finne noe tre.

‘du våkner ikke en dag plutselig i OCD, det kryper opp på deg sakte. Jeg hadde noen vaner som det, men i lang tid var de ikke forstyrrende.Men Etter å ha blitt uteksaminert Fra Royal Holloway, University Of London, I Egham, Surrey, med en grad i engelsk litteratur i 2016, Begynte Leahs tvangsvaner å ta over.’Det begynte med å sjekke bakdøren et visst antall ganger før sengetid eller forlate huset,’ sa Leah.

‘ da var det å sjekke vinduene, som utviklet seg til å sjekke ovnen – og ved hver anledning måtte jeg sjekke alt fire ganger.

‘før jeg visste ordet av det, tok det en halvtime lenger tid å komme seg til sengs.

Leahs OCD etterlater henne følelsen 'skyldig og engstelig' (PA Virkelige Liv/Samle)'s OCD leaves her feeling 'guilty and anxious' (PA Real Life/Collect)
Leahs OCD etterlater henne følelsen ‘skyldig og engstelig’ (Bilde: Pa Virkelige Liv/Samle)

‘jeg følte meg veldig ansvarlig for huset jeg bodde i og min samboer. Jeg trodde virkelig at ikke å utføre visse handlinger ville resultere i noe dårlig skjer.Hun ville le av tvangstankene sine, og hun trodde at hennes behov for å gjenta disse handlingene var normalt.Men i juli i fjor, under et fly tilbake fra En 10-dagers ferie I Whistler, canada, innså hun at hun brukte hele flyet til å tappe haken fire ganger, overbevist om at flyet ville krasje hvis hun stoppet.

hun mintes: ‘Det er ikke som jeg trodde jeg var å kontrollere situasjonen med mitt sinn, men heller at innsatsen var for høy for meg å stoppe, når ideen hadde kommet inn i hodet mitt.

‘Jeg fortsatte å tenke, «Hva Om flyet krasjet og jeg ikke hadde tappet haken min? Da ville det være min feil.»Når jeg ser tilbake, spøker jeg med at ingen på flyet visste at jeg holdt oss alle i luften.’

Da Hun landet, innrømmet Leah endelig at noe var galt.

‘jeg trakk Opp Google og hver symptom checker-side sa det samme, at DET var OCD,’ sa hun.En måned senere fant hun ut at søsteren Alanas partner Joe skulle be henne om å gifte seg med ham på ferie.

Leah og hennes søster, Alana (Bilde: PA Real Life/Collect)

Leah sa: ‘jeg var motbydelig glad for dem, men da de satte seg for ferien, gikk tankene mine inn i overdrive. Jeg sto opp for å gå på toalettet en natt, og det var det – jeg måtte gå tre ganger, for å totalt nummer fire.jeg fikk meg virkelig til å tro at hvis jeg ikke gjorde det, ville hun ende opp død før han fridde.Om morgenen bestemte Leah seg endelig for å be om hjelp og henviste seg til hennes lokale psykiske helsetjenester og ble satt på ventelisten for å motta kognitiv atferdsterapi (CBT) – en snakkende terapi som hjelper til med å håndtere problemer ved å endre måten folk tenker og oppfører seg på.I September 2019 så Leah en psykisk helsepersonell og åpnet opp om sin obsessive oppførsel for første gang.

‘jeg hadde aldri snakket om alle disse påtrengende tanker og tvangshandlinger før,’ sa hun.

‘ jeg gråt så ille, riktig åpne opp sånn.’

Fortalte at hun viste alle tegn PÅ OCD, hun ble henvist til 12 CBT-økter, som varer 50 minutter hver.’Det er ingenting som å sitte på en sofa og diskutere tidligere minner,’ sa hun.

‘i øktene snakker vi gjennom mine tvangshandlinger og har laget et kart over MIN OCD-oppførsel.mine tvangshandlinger er i stor grad basert på å føle ansvar for andres helse, velvære og lykke.

‘mine påtrengende tanker går bort hvis jeg gjentar visse handlinger. Målet i terapi har vært å omskole hjernen min om forholdet mellom mine påtrengende tanker og mine tvangshandlinger.

‘jeg må bringe tanker som,» Denne personen kommer til å dø, » til forsiden av mitt sinn, uten å utføre tvangshandlinger.

‘ tanken er å innse at mine tanker ikke kommer til å få det til å skje.

‘Det høres enkelt ut, men det er veldig vanskelig å avlære all denne oppførselen.’

Leah snakker ut for å bidra til å markere kompleksiteten av hennes tilstand.

hun avsluttet: FOLK tror OCD handler om å være besatt av hygiene og bakterier, men DET er så mye mer til det enn det.

Utvid

‘Når jeg forteller folk at JEG har OCD, legger jeg til,’ Ikke rengjøringen!’

‘ og jeg vil endre folks oppfatning, slik at de innser at denne tilstanden handler om så mye mer.’

MER : Du Ser Ikke Syk Ut: hvordan det er å leve med en usynlig sykdom

MER: JEG trodde IKKE MIN OCD var alvorlig nok til å søke hjelp

MER : Hva er det som å lide med obsessiv kompulsiv lidelse gjennom graviditeten

Løsningen

den daglige livsstilsemailen fra Metro.co.uk.

Finn ut mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *