Wilde kalkoen

een van de grootste vederwild, de Wilde kalkoen komt alleen voor in Noord-Amerika, maar zijn gedomesticeerde neven zijn bekend over de hele wereld. Zo populair voor de jacht dat dit lid van de Phasianidae vogel familie was ooit dicht bij uitsterven, zorgvuldig beheer heeft wilde kalkoenpopulaties gedijen vandaag en heeft zelfs uitgebreid het bereik van de vogel buiten de historische grenzen. Eet meer wild turkey feiten op met dit profiel en je zit boordevol kennis over deze leuke en bekende vogels!

Fast Facts

  • wetenschappelijke naam: Meleagris gallopavo
  • Naam: Wild Turkey, Turkije, Gobbler
  • Levensduur: 3 tot 5 jaar
  • Grootte: 35-50 cm
  • Gewicht: 6-24 ponden
  • Spanwijdte: 55 inch
  • staat van Instandhouding: Minste zorg

de Wilde Kalkoen Identificatie

Met haar dikke ronde lichaam, lange benen, lange nek, en fan-achtige staart, de wild turkey is een duidelijke en herkenbare vogel, en zelfs niet-vogelaars kunnen herkennen deze bekende vogel. Het kennen van de belangrijkste veldmarkeringen voor de soort, echter, kan vogelaars helpen meer te leren over wilde kalkoenen en hoe ze goed te identificeren.

de snavel van de Wilde kalkoen is kort en dik, en meestal bleek grijsachtig met een rode huidflap (de snood) bovenop. Mannetjes hebben een kale kop en de nek is bedekt met dikke rode wattels. Het lichaam is over het algemeen grijs-zwart met een iriserende glans in goed licht, met witte strepen op de primaire veren. De kenmerkende staart waaier is donkerbruin en zwart versperd met buff eindbanden op elke staartveer, en mannetjes hebben een lange pluim van donkere borstveren.

vrouwtjes zijn kleiner met minder iriserende kleuren, een kleinere staart en kleinere nekwatten. Vrouwtjes missen ook meestal de borst” baard ” veren, hoewel korte baarden zijn aanwezig op sommige oudere kippen. Voor beide geslachten zijn de benen en voeten bleek en de ogen donker. Afhankelijk van de stemming en emoties van de vogel, kan de kale huid op het hoofd en snood van kleur veranderen van licht wit of roze naar helderder rood of lichtblauw.

juveniele vogels zijn vergelijkbaar met volwassen vogels, maar met minder verfijnde markeringen, een scruffieriger uiterlijk en een over het algemeen kleinere grootte.

de meest kenmerkende roep van de Wilde kalkoen is de snelle “gobble-gobble-gobble” mannetjes gebruiken tijdens het voorjaar broedseizoen. Andere oproepen door zowel mannetjes als vrouwtjes zijn “cluck” en “yelp” geluiden om beweging of nest waarschuwingen aan te geven.

Wild Turkey vs. Ocellated Turkey

De wild turkey lijkt erg op de ocellated turkey, maar de totale kleuren van de wild turkey zijn veel meer gedempte aardetinten dan de helderdere, bijna fluorescerende tinten van de ocellated turkey. De kale huid van het hoofd en de nek is vooral donkerder, omdat de huid van de ocellated kalkoen is een veel helderder blauw met geel of geel-oranje knobbelvormige wattles. Het gekelderde Turkije heeft ook een veel smaller, beperkter bereik, en wordt alleen gevonden in het schiereiland Yucatan en de zeer noordelijke delen van Belize en Guatemala. De Wilde kalkoen is een meer noordelijke vogel in Canada, de Verenigde Staten en Noord-Mexico, en de twee kalkoenen ranges overlappen elkaar niet.

Close-Close foto ‘ s van wilde kalkoenen zoals je nog nooit hebt gezien

Wild Turkey Habitat and Distribution

Wild turkey zijn vrij algemeen in heel zuidelijk Canada, de continentale Verenigde Staten en Centraal Mexico, maar zijn zeldzaam in de hoge Rocky Mountains en woestijngebieden evenals in het uiterste noorden van Minnesota, North Dakota en Montana. Over het algemeen komen deze vogels vaker voor in de oostelijke delen van hun verspreidingsgebied. Kalkoenen geven de voorkeur aan open bos-en landelijke habitats met notendragende bomen en struiken.

Migratiepatroon

wilde kalkoenen migreren niet, maar kunnen nomadisch zijn, vooral in de winter, afhankelijk van de lokale voedselbeschikbaarheid. Wanneer voedsel overvloedig is en de noordelijke winter mild is, kunnen de vogels niet ver van hun broedplaatsen dwalen.

gedrag

wilde kalkoenen zijn groepsvogels en leven in middelgrote tot grote koppels met één dominante mannelijke “tom” en tot 20 of meer vrouwelijke “kippen.”De vogels hebben een uitstekend gehoor en gezichtsvermogen en zijn krachtige vliegers. Ze foerageren bijna continu op de grond, maar slapen ‘ s nachts in bomen. Tijdens het broedseizoen pronken de mannetjes met hun brede staartveren voor paringsrituelen en gebruiken ze het hele jaar door hetzelfde gedrag om dominantie of agressie te tonen, vooral wanneer er meerdere mannetjes in de buurt zijn.

dieet en voeding

wilde kalkoenen eten een grote verscheidenheid aan voedingsmiddelen, waaronder insecten, kikkers, hagedissen, fruit, granen, zaden en noten. Deze omnivore vogels kunnen krabben door puin op de grond om voedsel te ontdekken en plukken voedsel direct van verschillende planten.

broeden

mannelijke wilde kalkoenen zijn polygaam en paren met meerdere kippen in hetzelfde jaar. Kippen incuberen een broedsel van 8-18 eieren per jaar in een gemalen nest in hoog gras of onder verhullende struiken of struiken gedurende ongeveer 27 dagen.

eieren en jonge

wilde kalkoeneieren hebben een romige witte of buff kleur en kunnen met bruine of rode stippen aan één uiteinde worden gespikkeld. Na het uitkomen leiden de vrouwtjes de jonge vogels naar voedsel en de jonge vogels leren snel voor zichzelf te foerageren. Bij jonge vogels worden vrouwtjes jennies genoemd en mannetjes jakes.

instandhouding van wilde kalkoenen

wilde kalkoenen worden niet als bedreigd of bedreigd beschouwd, en gereguleerde jachtseizoenen hebben bijgedragen tot stabiele populaties in veel gebieden. In sommige gemeenschappen, worden wilde kalkoenen beschouwd als een overlast omdat grote koppels kunnen ontwikkelen en de vogels kunnen schade aan eigendom als ze foerageren of nest. In deze situaties kunnen de autoriteiten proberen de vogels te verplaatsen of te ruimen indien nodig. In hun wilde habitats is het behoud van geschikte voedselbronnen en rustplaatsen essentieel om wilde kalkoenen te helpen gedijen.

Tips voor tuinvogels

wilde kalkoenen zijn groot vederwild met weinig te vrezen van de meeste roofdieren. Ze zullen worden aangetrokken tot landelijke gebieden met eiken en struikgewas die een veilige bodembedekking kan bieden. Vogelaars kunnen gebarsten maïs en andere granen aanbieden als aanvullend voedsel en kunnen nabijgelegen wilde kalkoenen met kunstmatige kalkoenen oproepen aantrekken. Backyard vogelaars moeten er echter rekening mee houden dat wilde kalkoenen agressief kunnen zijn en grote eetlust hebben, en ze zijn niet altijd welkom in bevolkte gebieden. Sommige staten hebben ook wetten tegen het voeren van wilde kalkoenen, omdat dergelijke acties gereguleerde jachtseizoenen kunnen bemoeilijken en de vogels kunnen een overlast of zelfs gevaarlijk in stedelijke of voorstedelijke gebieden worden.

hoe deze vogel te vinden

wilde kalkoenen kunnen gemakkelijk te vinden zijn binnen hun bereik als vogelaars open beboste gebieden en bosranden bezoeken. Bossen met notendragende bomen zijn meer kans om de thuisbasis van wilde kalkoenen, net als onkruid prairies en weiden naast bosranden, en deze vogels kunnen zelfs worden gezien op de randen van begraafplaatsen, golfbanen, en luchthavens in de juiste habitat. Deze grote vogels zijn onmiskenbaar en reizen vaak in middelgrote of grote zwermen, waardoor vogelaars uitstekende mogelijkheden hebben om ze goed te zien.

verkennen meer soorten in deze familie

De Phasianidae vogelfamilie is de thuisbasis van meer dan 180 verschillende vogels, waaronder niet alleen wilde kalkoenen, maar ook verschillende soorten korhoenders, patrijzen, prairiekippen, Pauw, fazanten, monalen en junglefowl. Naaste verwanten van de Wilde kalkoen zijn:

  • Chukar

Bekijk onze andere fact sheets voor meer informatie over al uw favoriete vogels!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *