Peccary

Peccary, (familie Tayassuidae), også kalt javelin eller javelina, noen av de tre arter av piglike pattedyr funnet i de sørlige ørkener I Usa sørover gjennom Amazonasbassenget Til Patagonian Sør-Amerika (se Patagonia). Tett ligner den ville grisen (se svin), peccary har mørkt grovt hår og et stort hode med en sirkulær snute. Ørene er små, som er halen, som vanligvis ikke er synlig. Dens spearlike hjørnetenner gir peccary sine andre vanlige navn, spyd og javelina. Disse tennene stikker ikke ut, men gjør bemerkelsesverdige klumper i leppene.

peccary med krage
peccary med krage

peccary med krage

(Tayassu tajacu).

© lite/Fotolia

retikulert giraff

les Mer om Dette Emnet
artiodactyl
som inkluderer griser, peccaries, Flodhester, kameler, chevrotains, hjort, sjiraffer, pronghorn,

peccaries er den nye verden kolleger av svin (familie suidae) og skiller seg fra ekte griser i visse skjelett og dental funksjoner. De har også en duft kjertel under huden som åpner på ryggen av ryggen og avgir en sterk musky lukt; denne kjertelen er årsaken til den feilaktige troen på at peccaries har to navler, en over og en under. Peccaries er altetende, mate på en rekke planter, små dyr, og åtsel. De har en bjeffende alarm samtale og når forstyrret gjøre en raslende lyd ved chattering tennene. Selv glupsk når trakassert, de er noen Ganger temmet Av Søramerikanske Indianere. Peccaries er også jaktet for sine skinn og kjøtt. Kull består vanligvis av to unge, født etter en fem måneders svangerskapstid.

Det er tre arter. Tayassu tajacu (tayassu tajacu) er den minste og mest vanlige, og lever i hele tayassuid-området i en rekke habitater. Preget av en blek stripe rundt halsen, collared peccaries er mindre enn en meter (tre fot) lang og veie mellom 17 og 30 kg (37 og 66 pounds). De lever i en rekke habitater, generelt roving i løpet av dagen i flokker på rundt et dusin, selv om større og mindre grupper er også vanlig.

halsbånd (Tayassu tajacu).
Collared peccary (Tayassu tajacu).Jen Og Des Bartlett/Bruce Coleman Inc.

den hvite lippede peccary (T. pecari) er litt mørkere og større, veier 25-40 kg (55-88 pounds). Oppkalt etter det hvite området rundt munnen, er området begrenset Til Sentral-Og Sør-Amerika, hvor skog og skrubbe er de primære habitatene. Disse peccaries lever i besetninger på 50 til over 300 og er mer alvorlig påvirket av ødeleggelse av habitat.

Få Et Britannica Premium-abonnement og få tilgang til eksklusivt innhold. Den Chacoan peccary (Catagonus wagneri) er den største, veier over 40 kg. Det er også den minst vanlige, lever bare i den tørre Chacoan-regionen I Sør-Amerika (Se Gran Chaco). Omtrent 5000 er anslått å forbli og ble antatt å være utryddet av det vitenskapelige samfunn til 1972. Disse truede peccaries danner vanligvis små besetninger med syv dyr eller mindre. Befolkningen har blitt påvirket av både jakt og rydding av sitt habitat for storfe beite, forårsaker bekymring for artens langsiktige overlevelse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *