Curcanul sălbatic

una dintre cele mai mari păsări de vânat, curcanul sălbatic se găsește doar în America de Nord, dar verii săi domesticiți sunt familiari în întreaga lume. Atât de popular pentru vânătoare încât acest membru al familiei de păsări Phasianidae a fost cândva aproape de dispariție, gestionarea atentă a populațiilor sălbatice de curcan înfloritoare astăzi și chiar a extins gama păsării dincolo de granițele sale istorice. Înghițiți mai multe fapte sălbatice de curcan cu acest profil și veți fi umplute cu cunoștințe despre aceste păsări distractive și familiare!

Fapte rapide

  • Denumire științifică: Meleagris gallopavo
  • denumire comună: Curcan sălbatic, curcan, Gobbler
  • durata de viata: 3-5 ani
  • Dimensiune: 35-50 inch
  • greutate: 6-24 de lire sterline
  • anvergura aripilor: 55 inch
  • starea de conservare: cel mai puțin îngrijorare

identificare Curcan sălbatic

cu corpul său rotund grăsuț, picioare lungi, gât lung și coadă asemănătoare fanilor, curcanul sălbatic este o pasăre distinctă și ușor de recunoscut și chiar și non-păsările pot identifica cu ușurință aceste păsări familiare. Cunoașterea marcajelor cheie ale câmpului pentru specie, totuși, poate ajuta păsările să afle mai multe despre curcanii sălbatici și cum să le identifice corect.factura curcanului sălbatic este scurtă și groasă și, în general, cenușie palidă, cu o clapă de piele roșie (snood) deasupra. Masculii au capul gol, iar gâtul este acoperit cu urzici roșii groși. Corpul este în general cenușiu-negru, cu o strălucire irizantă în lumină bună, cu restricționare albă pe penele primare. Ventilatorul distinctiv al cozii este maro închis și negru, cu benzi terminale buff pe fiecare pene de coadă, iar masculii au un smoc lung de pene de sân întunecate.

femelele sunt mai mici, cu o colorare mai puțin irizantă, cu o coadă mai mică și cu un gât mai mic. De asemenea, femelele nu au pene de „barbă” la sân, deși barba scurtă este prezentă la unele găini mai în vârstă. Pentru ambele sexe, picioarele și picioarele sunt palide, iar ochii sunt întunecați. În funcție de starea de spirit și emoțiile păsării, pielea goală de pe cap și snood poate schimba culoarea de la alb pal sau roz la roșu mai strălucitor sau albastru deschis.

păsările tinere sunt similare cu adulții, dar cu marcaje mai puțin rafinate, un aspect mai scruffier și o dimensiune generală mai mică.

cel mai distinctiv apel al curcanului sălbatic este masculii rapizi „gobble-gobble-gobble” folosiți în timpul sezonului de reproducere de primăvară. Alte apeluri atât de bărbați, cât și de femei includ sunete „cluck” și „yelp” pentru a indica avertismente de mișcare sau cuib.

Curcan sălbatic vs.curcan Ocelat

curcanul sălbatic arată foarte asemănător cu curcanul ocelat, dar culorile generale ale curcanului sălbatic sunt tonuri de pământ mult mai dezactivate decât nuanțele mai luminoase, aproape fluorescente ale curcanului ocelat. Pielea goală a capului și a gâtului este deosebit de întunecată, deoarece pielea curcanului ocelat este un Albastru mult mai strălucitor, cu urzici în formă de nodul galben sau galben-portocaliu. Turcia ocelată are, de asemenea, o gamă mult mai îngustă și mai restrictivă și se găsește doar în Peninsula Yucatan și în părțile foarte nordice ale Belize și Guatemala. Curcanul sălbatic este o pasăre mai nordică în Canada, Statele Unite și nordul Mexicului, iar gamele celor doi curcani nu se suprapun.

fotografiile de aproape ale curcanilor sălbatici cum nu ați văzut niciodată

habitatul și distribuția curcanilor sălbatici

curcanii sălbatici sunt destul de obișnuiți în sudul Canadei, în Statele Unite continentale și în centrul Mexicului, dar sunt rare în Munții Stâncoși înalți și în zonele deșertice, precum și în nordul extrem Minnesota, Dakota de Nord și Montana. În general, aceste păsări sunt mai frecvente în părțile estice ale gamei lor. Curcanii preferă pădurile deschise și habitatele rurale cu arbori și arbuști purtători de nuci.

modelul de migrare

curcanii sălbatici nu migrează, dar pot fi nomazi, în special în timpul iernii, în funcție de disponibilitatea alimentelor locale. Când mâncarea este abundentă și iarna nordică este blândă, este posibil ca păsările să nu rătăcească deloc departe de locurile lor de reproducere.

comportament

curcanii sălbatici sunt păsări gregare și trăiesc în turme medii până la mari, cu un mascul dominant „tom” și până la 20 sau mai multe femele „găini.”Păsările au auz și vedere superbe și sunt fluturași puternici. Se hrănesc aproape continuu pe Pământ, dar se culcă în copaci noaptea. În timpul sezonului de reproducere, masculii își strâng și își afișează penele largi de coadă pentru ritualuri de curte și folosesc un comportament similar pe tot parcursul anului pentru a arăta dominanță sau agresiune, mai ales atunci când mai mulți masculi sunt în apropiere.

dieta și hrănirea

curcanii sălbatici mănâncă o mare varietate de alimente, inclusiv insecte, broaște, șopârle, fructe, cereale, semințe și nuci. Aceste păsări omnivore se pot zgâria prin resturile de pe pământ pentru a descoperi hrana, precum și pentru a smulge hrana direct de pe diferite plante.

cuibărind

curcanii sălbatici masculi sunt poligami și se vor împerechea cu mai multe găini în același an. Găinile incubează o puiet de 8-18 ouă pe an într-un cuib de pământ în iarbă înaltă sau sub arbuști sau tufișuri ascunse timp de aproximativ 27 de zile.

ouă și tineri

ouă de curcan sălbatice sunt o culoare alb-crem sau piele de bivol, și poate fi splotched cu puncte maro sau roșu la un capăt. După eclozare, femelele conduc păsările tinere la hrană, iar păsările tinere învață repede să se hrănească singure. Printre păsările tinere, femelele sunt numite jennies, iar masculii sunt numiți jakes.

conservarea curcanilor sălbatici

curcanii sălbatici nu sunt considerați amenințați sau pe cale de dispariție, iar anotimpurile de vânătoare reglementate au contribuit la asigurarea populațiilor stabile în multe zone. În unele comunități, curcanii sălbatici sunt considerați o pacoste, deoarece se pot dezvolta turme mari, iar păsările pot deteriora proprietățile pe măsură ce se hrănesc sau se culcă. În aceste situații, autoritățile pot încerca să mute sau să sacrifice păsările după cum este necesar. În habitatele lor sălbatice, conservarea surselor de hrană adecvate și a locurilor de adăpostire este esențială pentru a ajuta curcanii sălbatici să prospere.

Sfaturi pentru birders curte

curcani sălbatice sunt păsări de vânat mari, cu puțin să se teamă de cele mai multe animale de pradă. Acestea vor fi atrase de zonele rurale cu stejari și perie de frecat care pot oferi acoperire sigură a solului. Păsările pot oferi porumb crăpat și alte cereale ca hrană suplimentară și pot fi capabile să atragă curcani sălbatici din apropiere cu apeluri artificiale de curcan. Păsările din curte ar trebui să rețină, totuși, că curcanii sălbatici pot fi agresivi și au pofte mari și nu sunt întotdeauna bineveniți în zonele populate. Unele state au, de asemenea, legi împotriva hrănirii curcanilor sălbatici, deoarece astfel de acțiuni pot complica anotimpurile de vânătoare reglementate, iar păsările pot deveni o pacoste sau chiar periculoase în zonele urbane sau suburbane.

cum să găsiți această pasăre

curcanii sălbatici pot fi ușor de găsit în raza lor de acțiune dacă păsările vizitează zone împădurite deschise și margini de pădure. Pădurile cu arbori care poartă nuci sunt mai susceptibile de a găzdui curcani sălbatici, la fel ca preriile și pajiștile buruienoase de lângă marginile pădurilor, iar aceste păsări pot fi văzute chiar și pe marginea cimitirelor, a terenurilor de golf și a aeroporturilor din habitatul adecvat. Aceste păsări mari sunt inconfundabile și călătoresc adesea în turme medii sau mari, oferind păsărilor oportunități superbe de a le vedea bine.

explorați mai multe specii din această familie

familia de păsări Phasianidae găzduiește peste 180 de păsări diferite, inclusiv nu numai curcani sălbatici, ci și diferite specii de cocoș, potârnichi, pui de prerie, păun, fazani, Monali și păsări jungle. Rudele apropiate ale curcanului sălbatic includ:

  • Chukar

consultați celelalte fișe informative ale profilului păsărilor sălbatice pentru a afla mai multe despre toate păsările preferate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *