Wild Turkey

en av de största viltfåglarna, den vilda kalkon finns bara i Nordamerika men dess tama kusiner är bekanta runt om i världen. Så populär för jakt att denna medlem av fågelfamiljen Phasianidae en gång var nära utrotning, noggrann förvaltning har vilda kalkonpopulationer blomstrande idag och har till och med utökat fågelns sortiment bortom dess historiska gränser. Sluka upp mer vilda Turkiet fakta med denna profil och du kommer att fyllas med kunskap om dessa roliga och bekanta fåglar!

Snabba fakta

  • Vetenskapligt namn: Meleagris gallopavo
  • vanligt namn: Vild kalkon, kalkon, Gobbler
  • livslängd: 3-5 år
  • storlek: 35-50 inches
  • vikt: 6-24 pounds
  • Wingspan: 55 inches
  • bevarandestatus: minst oro

Wild Turkey Identification

med sin plumpa runda kropp, långa ben, lång hals och fläktliknande svans, den vilda kalkon är en distinkt och omedelbart igenkännlig fågel, och även icke-fågelskådare kan enkelt identifiera dessa bekanta fåglar. Att känna till de viktigaste fältmärkena för arten kan dock hjälpa fågelskådare att lära sig mer om vilda kalkoner och hur man identifierar dem ordentligt.

den vilda kalkonens räkning är kort och tjock, och i allmänhet blek gråaktig med en röd hudflik (snood) på toppen. Hanar har ett naket huvud och nacken är täckt med tjocka röda wattles. Kroppen är övergripande gråsvart med en iriserande glans i bra ljus, med vit spärr på de primära fjädrarna. Den distinkta svansfläkten är mörkbrun och svart spärrad med buff terminalband på varje svansfjäder, och män har en lång tuft av mörka bröstfjädrar.

kvinnor är mindre med mindre iriserande färg, en mindre svans och mindre halsvattlar. Kvinnor saknar också vanligtvis Bröst” skägg ” fjädrar, även om korta skägg finns på vissa äldre höns. För båda könen är benen och fötterna bleka och ögonen är mörka. Beroende på fågelns humör och känslor kan den nakna huden på huvudet och snood ändra färg från blekvit eller rosa till ljusare röd eller ljusblå.

juvenila fåglar liknar vuxna men med mindre raffinerade markeringar, ett skruffigare utseende och en övergripande mindre storlek.

den mest utmärkande kallelsen av den vilda kalkon är den snabba” gobble-gobble-gobble ” hanar använder under vårens uppfödningssäsong. Andra samtal från både män och kvinnor inkluderar ”cluck” och ”yelp” ljud för att indikera rörelse eller bovarningar.

Wild Turkey vs. Ocellated Turkey

wild turkey ser väldigt ut som den ocellerade kalkon, men den vilda Turkiets övergripande färger är mycket mer dämpade jordtoner än de ljusare, nästan fluorescerande nyanserna i den ocellerade Kalkon. Den nakna huden på huvudet och nacken är särskilt mörkare, eftersom den ocellerade kalkonens hud är en mycket ljusare blå med gula eller gul-orange nodulformade wattles. Det ocellerade Turkiet har också ett mycket smalare, mer restriktivt intervall och finns bara på Yucatan halvön och de mycket norra delarna av Belize och Guatemala. Den vilda kalkon är en nordligare fågel i Kanada, USA och norra Mexiko, och de två kalkonernas intervall överlappar inte varandra.

nära bilder av vilda kalkoner som du aldrig har sett

Wild Turkey Habitat and Distribution

vilda kalkoner är ganska vanliga i hela södra Kanada, kontinentala USA och centrala Mexiko men är sällsynta i de höga Klippiga bergen och ökenområdena samt extrema norra Minnesota, North Dakota och Montana. Sammantaget är dessa fåglar vanligare i de östra delarna av deras sortiment. Kalkoner föredrar öppna skogsmark och lantliga livsmiljöer med nötbärande träd och buskar.

migrationsmönster

vilda kalkoner migrerar inte men kan vara nomadiska, särskilt på vintern, beroende på lokal mattillgänglighet. När maten är riklig och den norra vintern är mild, får fåglarna inte vandra långt från sina avelsplatser alls.

beteende

vilda kalkoner är sällskapsfåglar och lever i medelstora till stora flockar med en dominerande manlig ”tom” och upp till 20 eller fler kvinnliga ”höns.”Fåglarna har utmärkt hörsel och syn och är kraftfulla flygblad. De foder nästan kontinuerligt på marken men roost i träd på natten. Under häckningssäsongen, män strut och visa sina breda svansfjädrar för uppvaktning ritualer och använda liknande beteende under hela året för att visa dominans eller aggression, särskilt när flera män är i närheten.

Diet och utfodring

vilda kalkoner äter en mängd olika livsmedel, inklusive insekter, grodor, ödlor, frukt, spannmål, frön och nötter. Dessa allätande fåglar kan repa genom skräp på marken för att avslöja mat samt plocka mat direkt från olika växter.

häckande

manliga vilda kalkoner är polygamiska och kommer att para sig med flera höns samma år. Hönor inkuberar en kull med 8-18 ägg per år i ett markbo i högt gräs eller under dölja buskar eller buskar i cirka 27 dagar.

ägg och unga

vilda kalkonägg är en krämig vit eller buff färg och kan vara splotched med bruna eller röda prickar i ena änden. Efter kläckning leder kvinnorna de spirande fåglarna till mat och de unga fåglarna lär sig snabbt att föda för sig själva. Bland unga fåglar kallas kvinnor jennies och män kallas jakes.

Wild Turkey Conservation

vilda kalkoner anses inte hotade eller hotade, och reglerade jaktsäsonger har hjälpt till att säkerställa stabila populationer i många områden. I vissa samhällen, vilda kalkoner anses vara en olägenhet eftersom stora flockar kan utvecklas och fåglarna kan skada egendom som de foder eller roost. I dessa situationer kan myndigheterna försöka flytta eller avliva fåglarna efter behov. I sina vilda livsmiljöer är det viktigt att bevara lämpliga matkällor och roosterplatser för att hjälpa vilda kalkoner att trivas.

Tips för Backyard Birders

vilda kalkoner är stora viltfåglar med lite att frukta från de flesta rovdjur. De kommer att lockas till landsbygden med ekar och skrubbborste som kan ge säkert markskydd. Birders kan erbjuda knäckt majs och annat spannmål som kompletterande mat och kanske kan locka närliggande vilda kalkoner med konstgjorda kalkonsamtal. Backyard birders bör dock notera att vilda kalkoner kan vara aggressiva och ha stora aptit, och de är inte alltid välkomna i befolkade områden. Vissa stater har också lagar mot utfodring av vilda kalkoner eftersom sådana åtgärder kan komplicera reglerade jaktsäsonger och fåglarna kan bli en olägenhet eller till och med farliga i stads-eller förortsområden.

hur man hittar den här fågeln

vilda kalkoner kan vara lätta att hitta inom sitt sortiment om fågelskådare besöker öppna skogsområden och skogskanter. Skogar med nötbärande träd är mer benägna att vara hem för vilda kalkoner, liksom ogräsiga prärier och ängar bredvid skogskanter, och dessa fåglar kan till och med ses på kanten av kyrkogårdar, golfbanor och flygplatser i lämplig livsmiljö. Dessa stora fåglar är omisskännliga och reser ofta i medelstora eller stora flockar, vilket ger fågelskådare fantastiska möjligheter att se dem bra.

utforska fler arter i denna familj

Phasianidae fågelfamiljen är hem för mer än 180 olika fåglar, inklusive inte bara vilda kalkoner utan också olika arter av grouse, partridges, prärie-kycklingar, peafowl, fasaner, monaler och junglefowl. Nära släktingar till wild turkey inkluderar:

  • Chukar

kolla in våra andra wild bird profil faktablad för att lära dig mer om alla dina favoritfåglar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *