Wolverine

Wolverine, (Gulo gulo), även kallad glutton, carcajou eller skunk bear, medlem av weasel-familjen (Mustelidae) som lever i kalla nordliga breddgrader, särskilt i timrade områden, runt om i världen. Den liknar en liten, knäböj, bred björn 65-90 cm (26-36 tum) lång, exklusive den buskiga, 13-26 cm (5-10 tum) svansen; axelhöjden är 36-45 cm (14-18 tum) och vikten är 9-30 kg (20-66 Pund). Benen är korta, något böjda; sålarna, Håriga; de semiretraktila klorna, långa och skarpa; öronen, korta; och tänderna, starka. Den grova, långhåriga pälsen är svartaktig brun med en ljusbrun rand som sträcker sig från varje sida av nacken längs kroppen till svansens botten. Djuret har analkörtlar som utsöndrar en obehaglig luktande vätska.

wolverine
wolverine

Wolverine (Gulo gulo).

Dennis Jacobsen / Dreamstime.com

se hur järvar och korpar hjälper varandra medan de rensar för mat

se hur järv och korpar hjälper varandra medan de rensar efter mat

hur järv och korpar hjälper varandra när de rensar efter mat under en finsk vinter.

Contunico ubic ZDF Enterprises GmbH, Mainzse alla videor för den här artikeln

wolverine är känd för sin styrka, list, oräddhet och glupskhet. Det kan följa trapplinjer till hytter och sluka livsmedelslager eller bära bort bärbara föremål; dess offensiva lukt genomsyrar den invaderade stugan. Järven är en ensam, nattlig jägare, jagar på alla slags spel och tvekar inte att attackera får, rådjur eller små björnar. Wolverines är också skickliga scavengers, och därmed kommer en stor del av deras kost från att rensa slaktkropparna av älg, caribou och andra djur. Inget djur utom människor jagar järven. Pälsen värderas som trimning för parkas eftersom frost och fryst andetag lätt kan borstas av de släta håren. Ensam under större delen av året, wolverine har en kort Uppvaktning i februari eller Mars. En kull innehåller en till fem unga; kvinnans graviditetsperiod är cirka nio månader.

wolverine
wolverine

en wolverine (Gulo gulo) i norra Finland.

Wolverines verkar vara beroende av områden med djup snöpack. Forskare som studerar nordamerikanska järv har observerat betydande befolkningsminskningar i regioner som upplever kraftiga minskningar i snowpack. Man tror att hårda vintrar med djup snö ger mer matresurser för wolverines. Slaktkroppar av rådjur, älg och andra hovdjur är rikligare under sådana förhållanden, och gnagare—ett frekvent byte av järv som finns tunnlar under djup snö—är rikligare än i snöfria förhållanden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *